20 juni 2010

Mycket har hänt sedan jag skrev sist.

Den 16 Juni tog jag körkort, äntligen! Nu får jag lov att skjutsa mina vänner som har skjutsat mig hit och dit. :P Men nu i helgen har jag inte hunnit att köra så mycket. Körde bara till kobbet i Torsdags kväll, för sen på fredag eftermiddag åkte jag tillsammans med Daniels familj till Skåne. Kom fram ganska sent, så vi gjorde oss i ordning och gick och lade oss direkt. :) På fredagen var vi till Ystad och shoppade lite. Daniel och jag tog en sväng förbi Sandra och Linda i Köpingebro också, satt och prata och hade jätte trevligt och kom inte hem fören ca 00.30 :) På Lördagen var det dop och Daniels Farmors födelsedag. Vi grattade henne på morgonen och sedan åkte vi till Helsingborg på dop.

Det var Daniels kusinbarn Elin som skulle döpas, jätte fint var det. Elins moster Caroline läste också upp en jätte fin dikt. Efter dopet gick jag fram och tände ett ljus. Kändes lite konstigt att vara inne i en kyrka första gången efter begravningen, jag som brukar vara i kyrkan ofta, har inte orkat gå dit. Men du Robert var med under hela helgen, och du kommer alltid att finnas bland oss!

Efter kyrkan åkte vi hem till Elins farmor och farfar som bjöd oss alla på förrätt, varmrätt och efterätt. Jag lekte med Maja (Elins stora syster) under hela kvällen. Hon är så söt när hon roppar: Madde! Madde! Madde! :P

När klockan blev 21-21.30 så åkte vi hem och under hela bilresan tänkte vi på dig Robert, du behövdes verkligen då. Det var så tyst när vi fyra satt oss i bilen, och det var då alla tankarna började komma. Det var ju några under dagen som frågade och beklagade över det som hänt. Ett litet Robert-skämt hade behövts just då.
Kom i alla fall hem till Onslunda till slut och vi gick direkt och lade oss.

I morse packade vi i ordning och satt oss i bilen för resan hem. Har varit jätte trevligt och skönt att ha varit i skåne. Vi åker dit om några veckor igen. :)

När vi kom hem skjutsade Daniel mig till Sebbe och Malin eftersom Malin fyller år i morgon. Firade henne och åkte sedan hem. Nu sitter jag här och längtar tills morgondagen.
För i morgon ska jag först till Arbetsförmedlingen på information, eftersom jag har skrivit in mig där. Sen ska jag träffa brudparet och deras son, eftersom jag ska jobba som barnpassarepå deras bröllop på midsommarafton. Efter att jag har träffat dem, så ska mamma, jag, pappa och Mathias åka och kolla på en hundvalp. så här ser den ut:

Det är en Bichon Havanais. Det är en hund som ska vara allergivänlig. Eftersom min mamma är jätteallergisk fast hon har vaccinerat sig. Vi har nu innan vi bestämde oss, varit hemma hos våra föredetta grannar som har en hund av samma ras, den hunden (Melvin) har också varit hemma hos oss. Mamma fick då ingen allergikänning, hon som brukar bli jättedålig. Men det funka!!!

Så i morgon ska vi kolla på honom, vi har tingat honom så det är vår om vi vill. Men vi kommer inte kunna ta hem honom fören i mitten av Juli. :) Så nu på kvällen har mamma och jag försökt att hitta ett bättre namn, eftersom den heter Ra-ta-taa.

Efter vi har kollat på vovven, ska jag, Jojo och Skoog åka till Jojos land, där vi ska sova och hade trevligt :)

Hade bra allesammans, nu ska jag krypa ner i sängen. <3


STUDENT!!

Igår var det student för hela slanten!

Dagen började klockan 06.00 med champagne frukost i Rothoffsparken. Johanna sov hos mig, och pappa skjutsade oss, men först hämtade vi Josefine hemma hos henne.
Efter champagne frukosten fick jag skjuts hem av Johannas mamma och jag kom hem och sov ca 45 minuter innan det var dags att fixa sig för att åka tillbaka till skola igen.

Pappa skjutsade mig til skolan till ca 09.30 där jag träffade alla klasskamrater. Vi tog foto ute i rinmansparken mellan regnskurarna. Skrev också i mössorna under tiden vi fick frukost av våran mentor. Efter frukosten var det utdelning av betygen
Jag blev nöjd över betygen, men fick också ett stipendium på 2000:- efter allt kämpande. Fick också ett personligt halsband av min mentor efter allt kämpande efter operationen och allt kämpande efter att vår finaste vän gått bort.

Sen var det dags för lunch, som jag inte tyckte var den bästa. Men det var väl svårt att hitta på något bra till alla studenter och lärare. Johan höll ett fint tal (som vanligt) och tror faktiskt att Omvårdnadsprogrammet (OP) lät mest i matsalen! :D

Sedan var det dags för Aulan, som kändes som en evighet. Rektorn pratade om sin släkt och hur det var efter studenten på hans tid. Bla bla bla...Det enda vi studenter just då ville var att SPRINGA UT!
När sedan klockan slog 14.00 sprang vi alla ut i regnet och nästan hela min släkt stod vid gräsmattan och grattade mig. Jag som egentligen inte tycker om att få så mycket uppmärksamhet, men just då var det FANTASTISKT. Att känna att man verkligen klarat allt!

Flaket var självklart också FANTASTISKT, vilken känsla. "Fullt ös, medvetslös" Vi bara körde! Fy fan vad vi är BRA!!! :D

Mamma, Ola och Mathias kom och hämtade mig efter flaket och vi åkte hem och träffade släkt och vänner. Vill tacka alla för alla presenter och alla tankar, gratulationer och allt annat som gjorde min dag så bra. Ni är bäst!!

Taina skjutsade sedan hem mig, Johanna, Daniella, Daniel och Björn till Marcus där Linus och Skoog också var. Där hann jag bara var en stund innan jag somnade i soffan. Sov i ca två timmar innan jag var på gång igen!
När Skoog åkte till Lokomotivet (Studentfesten) och Johanna gick till en fest med hennes bror, så tog vi andra taxi till Rekarne där det var fest. Där blev det lugnt och jag och Daniel bestämde oss för att åka hem efter någon timme. Marcus (Daniels kusins pojkvän) kom och hämtade oss och jag lade mig och somnade direkt jag kommit hem. Tack för en oförglömlig kväll!

Hoppas alla hade det lika bra som jag! :D




Vad är väl en bal på slottet...












RSS 2.0