30 September 2009

Idag har min dag varit bra och dålig. Det som har varit bra är att vi har provat flaket, vi kollade om vi alla 43 stycken fick plats på det, vi har också provat studentmössa. Nu längtar jag verkligen till studenten, inte långt kvar. Men först blir det att bl.a. bo hos min bror, åka till London, gå på 100 dagars festen, student balen och mycket mer. Fan vad jag längtar till allt!!

Det som var mindra bra idag var att precis innan jag, Jente och Jojjo skulle gå hem så spelade vi upp vårat projekt arbete för våran lärare. Och vad händer då? Jo det duger inte, för vi hade glömt att ta pulsen, som tydligen är den viktigaste delen. Så nu måste vi filma om den största delen. Men vi ska ev. göra en fuling och spela in extra ljud bara. Hoppas det fungerar och blir godkänt, för på fredag ska vi till edvardslundsskolan och visa upp filmen för en åk 4.

Idag gick jag på stan med Jente och Jojjo en stund till daniel och hans familj hämtade mig efter att de varit på begravningen. När vi kom hem till daniel så åkte jag, Daniel och Daniels mamma ut i skogen och plockade massor med svamp, daniel var arbetsledare och pekade när han såg några som jag missat och då fick jag lov att plocka upp dom. daniel tyckte att sin roll var rolig tycker jag.:)

När vi kom hem så blev det att rensa en liten de av svamparna, ochInger tog den största delen.
Sen åt vi varma mackor med svamp stuvning, MUMS!!!

Nu är jag trött och ska gå ner och dricka ett glas mjölk och sedan blir det natti natti.

Har haft jätte ont i ett knä ifrån igår kväll, men nu börjar det faktiskt att gå över. men magen gör fortfarande ont, känner mig uppblåst på något sett. Får väl prova Activia eller någon annan drick yoghurt som går p reklam för fullt :)

Hade bra allesammans!! <3

Regnet öser ner..

Hej igen. Nu har jag nästan precis kommit ur duschen och jag sitter fortfarande i morgonrocken. :)
Var ute för en stund sen och träffade Jente för hon behövde lasta av sig lite...vi käkade på Måsta pizzeria och sedan satt vi vid edlinge vägens dagis och snackade tills regnet kom, då började vi cykla hemmåt. När jag bara hade några 100 meter kvar så kom regnet, och när jag kom in och skulle hoppa in i duschen så började det att vräka ner. Nu regnar det fortfarande och jag sitter här och väntar på att Daniel ska hämta mig.
Det blir att sova hemma hos Daniel i natt eftersom jag är lat och inte orkar ta Torshälla bussen i morgon. :)

Daniel är nog här om bara en liten stund, han har varit med min bror och hans vänner och kollat på AIK-DIF uppe i Stockholm, vi vann! (2-0)

Nu ska jag klä på mig något och sedan kolla på idol på datan eftersom jag missade avsnittet på tv:n idag :)

Hade bra allesamans<3

Förresten jag mår TOPPEN, ingen fara med mig<3

hittade denna text.

Hittade denna text av någon på bilddagboken. Den stämmer faktiskt :)


FÖR ATT EN DEL KILLAR VERKAR HA NOLL KOLL:

- tjejer uppskattar telefonsamtal/sms
- tjejer blir glada när du lägger märke till att de har nya kläder
- tjejer har humörsvängningar ibland, hon menar inte att bli sur på dig.
- när du uppfattar en tjej som stel mot dig, då har det hänt något
- tjejer vill höra att de ser bra ut, även fast de inte tycker det själva
- skriker en tjej på dig har du gjort någon som gjort henne mycket ledsen/arg
- när en tjej säger "jag älskar dig" vill hon höra "jag älskar dig med" inte "detsamma"
- tjejer kan reta upp sig ¨på väldiga små saker, ta det inte för seriöst.
- skiter du i att höra av dig på några dagar kommer hon garanterat må dåligt.
- vänd aldrig bort huvudet från hennes pussar, det sårar henne.
- använd ord som vacker&fin istället för sexig&het, hon tar det mer seriöst då
- tycker du om henne, påminner du henne om det ofta
- påminn henne om att hon är vacker i dina ögon, även utan smink



LONDON HERE I COME!!!

Har ju glömt att berätta att för någon vecka sedan så skrev jag en ansökan om att få ha apu (arbetsplatsutlagd utbildning/praktik) i London under två veckor i vår. I fredags fick vi beskedet.
Vi var 12 stycken som hade ansökt men det var tyvärr bara nio stycken som kom med. Och jag är faktiskt en av de nio. Jag, Jente och Jojjo ska till London!
Fy fan vad kul det ska bli. Vi kommer att bo på ett hem i olika korridorer tillsammans med andra volontärer från andra länder. Under två veckor blir att det jobba och ta hand om sjuklingar som är där på semester :)
Så nu blir det att träna lite engelska så man har språket i sig när man kommer dit :)

Längtar :) !!!

idag har det varit en seg dag. :)

Igår somnade jag inte fören halv tre, så denna dag har varit både jobbig och irriterande.
Var i skolan halv nio då vi började våran första lektion, kvart över ett så skulle vi på möte om London apu:n men läran kom inte så pappa kom och hämtade mig och vi åkte till körskolan och skrev in mig. Nu blir det att plugga pluggaa plugga och köra köra köra! jag ska fan ha körkort innan detta år är slut :).

Efter jag skrivit in mig på körskolan så tog jag bussen hem till Daniel för att sedan cykla hem (måste få hem min cykel) men så klantig som jag alltid är nu förtiden så hade jag självklart glömt cykelnyckeln hemma. Så det hela slutade med att daniel skjutsade hem mig.

Nu sitter jag här och tänkte plugga lite teori senare ikväll blir det att övningsköra om jag inte är alldeles för trött.


hade bra så länge <3

27 September 2009

Idag är det den 27 september och Daniellas födelsedag.

Igår var vi hemma hos Daniella men eftersom vissa skulle ut på krogen så blev det att skjutsa några til Ärla på fest och sedan blev det mer taxi runt i eskilstuna. För Daniels kusiner ville ha skjuts från borsökna och eftersom Daniel både fått pengar och två flaskor alkohol innan så kände han att han ville. Vi hämtade också Linus för han ville inte följa med ut på krogen eftersom han skulle åka till Uppsala idag på förmiddagen, så det blev att skjutsa honom till Mälarbaden, men vad gör man inte för en kompis som alltid själv ställer upp med skjuts och så. :)
När vi äntligen var hemma så var det bara att fixa sig sen somnade vi DIREKT!
I morse så gick Daniel upp vid 06:00 för han skulle jobba och jag gick upp ca 08:30 för kl 09:15 åkte jag och Daniels mamma ut i skogen och plockade svamp.
Resultatet blev efter 1 timmars plockande och ca 30 minuters letande efter bilen, Ca 8-9 liter svamp. Så i morgonbitti blir det en svamp macka till frukost.

Efter att vi varit och plockat svamp så kom vi hem och började rensa sen blev det att kolla repris på idol och sen kom Daniel hem och luktade gris efter jobbet.
14:00 så skjutsade Daniel mig ner på stan för jag skulle kolla bio med Daniella och hennes släkt. Bion var skit bra och efter bion blev det att käka på Ming Palace med mina kusiner Nicklas och Angelica och deras föräldrar, det var skit gott!!

Sen blev det hem och kolla "ensam mamma söker" och efter det tog jag cykeln och träffade Jente och Jojjo i Torshälla. Och nu är jag hemma och ska kolla film på datan och sedan sova. :)

hade bra allesammans <3


snart äre partay...och igår vare partay!

Igår firade vi Nettis i Stenby och det var bara brudar som var där. :) Trevlig kväll med mycket skratt/hemligheter!
Efter att vi firat Nettis så tog vi sista bussen till Nyfors där jag, Daniella, Johanna och Jente festade hemma hos Hampus, efter ett tag kom också Daniel och Lk och festade lite med oss. :) Kvällen hemma hos Hampus var sådär lagom kul, mina vänner var med andra och jag satt mest för mig själv. Dö trist, jag skulle ha följt med Daniel och Lk hem när dom åkte istället.
Sen äntligen ringde min bror och jag gick och mötte honom i stan, medans de andra stannade kvar. Daniella åkte också hem en liten stund innan jag gick.
Mötte min bror som hade varit ute på krogen och druckit och vi gick hem till honom för att först gå iut med hunden och sedan sova. Väl hemma hos min bror så somnade jag i soffan och min bror somnade innan mig :)

I morse väckte han mig och vi åkte till Stockholm och shoppade. Det blev en tröja till mig och en liten present till Daniella. Min bror köpte jacka och skor. :) Åkte till Daniella när jag kom hem och det blev att träffa hennes släkt och äta bullar :) Nu är det brådis och jag måste skynda mig att fixa mig innan alla kommer. För idag är det middag för Daniella för hon fyller faktiskt 18 år i morgon. :) GRATTIS TILL HENNE!!!

Hejhopp! I morgon blir det bio med Daniella och hennes släkt. (Flickan som lekte med elden)

Minnen!

Kollade igenom gamla bilder på datan här om dagen..Tänkte att det var dags att lägga in några :P


Jag och min lillebror för flera flera år sedan!



Maskeradfest för ca 5-6 år sedan!


Linn och jag. Fy fan vad jag saknar dig!!!


Lika färg som planket..Bjuder på den!!! Flamman!


Skoog och Linnea på Å-festen för några år sedan.


Jag och Danijel.



Rebecca, Malin och jag. Spex 9E!


Malin och jag!



Danijel och min bror


Käkade på Ming med massa brudar från edv 9e!


Laine, Nettis och Simon


Skoog och jag härmade några fjortisar.


Danijel & Linnea. Påväg till Simons land!


Vi var och hälsade på gamla skolan edv på öppet hus!



OP1b första idrotten tror jag :)


Vi tre i ettan


Jag och Daniellas lillebror leker :)


Någon fest i Stenby!


En till fest i Stenby!


Jag och Danijel på fest!


Nyårsafton 2007/2008


Jag och Linnea. Saknar minnena med dig! <3


Jag och Jessica på stan.


Nicklas, Linnea, Jag och Linus! (I riddarhyttan) <3


Emma,jag och skoog


Zäta och jag skulle kolla grisar med våra pojkvänner.


Älskar er mina tjejer! JJM<3

snart äre mat..

Pigg som en lärka idag, sov faktiskt 10,5 timme i natt och nu för en stund sen sov Daniel och jag ca 1 timme. Så nu är jag verkligen utvilad, hoppas bara att jag somnar i natt!!

Snart är det som sagt mat, det blir pizza. Fy fan vad gott!
Sen blir det att springa till kyrkan, S:t Pauli i Skiftinge för vi har ungdomsgrupp där ikväll. :)

Igår till idag sov jag hos Daniel, jag cyklade hit igår från sjukgymnasten. Allt gick bra hos sjukgymnasten jag hade bad och gjorde de gamla vanliga övningarna fick också en ny tid då jag ska träffa en ny sjukgymnast eftersom den andra typ blivit chef. Med tanke på att det är mer än ett år sedan som jag opererades så känner jag mig faktiskt frisk i alla fall om man jämför mot hur jag har mått både innan och direkt efter operationen. Det jag har gått igenom vill ingen annan gå igenom, det lovar jag, det har varit et helvete!

Nu i veckan, igår till och med. Då filmade vi andra delen av projektarbetet. As bra!! Vi har till och med börjat redigera lite :)!!

Nu ska jag upp och äta sen blir det kyrka. Skriver lite mer sen om jag hinner. :)

kvällen är här.

Jaha, nu är det kväll och jag borde egentligen sova, men jag kan bara inte. I morgon blir det att arbeta med projektarbetet, vi ska åka dit lite tidigare så jag hoppas verkligen att vi hinner klart med allt filmande och all redigering i morgon. För det är nästa vecka som vi ska spela upp filmen för en klass på edvardslundskolan.
Idag har det inte blivit mycket gjort för min del, fixade en spellista till helgen sen har det varit segt. I morgon blir det att efter skolan fördröja tiden i två timmar då jag ska hem till Daniel. :)

Ne nu blir det ner för att dricka ett stort glas mjölk, sen blir det att försöka sova. :)

Sov gott <3


En vanlig tråkig Tisdag

Idag är det Tisdag och som alla andra tisdagar så börjar jag skolan 12:25 och slutar 17:15.

Vaknade ca halv 11 idag och Daniel med för han hade försovit sig. Vi gick upp och bakade scones, smaskens. Sen skjutsade han mig, Jente och Jojjo till skolan.
Väl i skolan så hade vi sjukvård, efter det blev det för mig att sitta i 1 timma och 20 minuter själv för att vänta på min andra lektion 15:10. Satt där i soffan med min cola tills Jente och jojjo slutade sin lektion då jag gick upp och träffade dom. Sen hade jag och Jente trafikkunskap.
Idag var det lugnt och skönt på trafikkunskapen, men när vi kom så var det som vanligt. Men efter att jente fick damp "Kan du inte visa lite jävla respekt...", så tog han upp sin lur och sa att han skulle iväg. Skönt! Man får verkligen nervsammanbrott på honom. Till och med läraren tyckte det blev lugnare när han drog. :)

Efter trafikkunskapen så mötte jag Danijel vid godisland, och vi följde först Jente till bussen och sen gick vi på stan en stund. Sen blev det hemfärd med bussen och nu har jag precis ätit.
Jag ska snart basta och duscha och sedan blir det Andra avenyn och sängen :)

hade bra<3


trött måndag!

Idag vile jag bara ligga kvar i sängen i morse, men Jojjo och Jente skulle till skolan då ville jag också dit :). Har varit trött hela dagen inte ens cola piggade upp mig. Efter skolan blev det hem till Daniel där jag somnade. Under tiden jag sov så åkte Daniel för att hjälpa sin pappa ute på gården, sen ringde minn storebror och väckte mig. Sen kom pappa för vi skulle övningsköra. Vi övningskörde i en timme, gick faktiskt bra. Sen blev det hem för att äta köttfärssås och spaghetti, efter maten blev det att åka till farfar med pappa för att klippa gräs för att farfar knappt kan gå. Under tiden pappa klippte gräset så plockade jag björnbär och plommon.
Efter vi hade varit hos farfar så skjutsade pappa mig till Ica Maxi där jag mötte Jente, Jasse och Bella jag handlade glass och de följde mig till Daniel.

Nu sitter jag här hemma hos Daniel och har precis ätit glass med björnbär. Skit gott!

Nu blire sängen för att kolla "Roast på Berns" på kanal5.

hade bra <3

vad som hände under min helg!! :D

Ja som säkert alla har märkt så har min helg varit ganska upptagen så jag har inte hunnit varit inne och skriva blogg någonting under helgen. Idag är det Söndag och jag loggar in på min dator för att vara duktig och skriva blogg, men gissa…Internet fungerar inte!

Så nu sitter jag och skriver i word och får lägga in detta inlägg när mitt kära Internet vill fungera igen. Eller när jag orkar leta efter dongeln!

 

I fredags så blev det fest hemma hos mig, ganska lugn faktiskt förutom att det kom några brudar på slutet och några av dem gillade vi inte. Man kommer inte hem till en okänd människa och det första man säger är ”Finns det ingen bättre musik, än den här fjortisdunken” Det var de värsta jag hört. Jag hade fan lust att kasta ut bara hon som sa det, men så blev det inte.

Många kom och festen var i full gång till ca 02:00. Jag städade det mesta när alla hade dragit sedan gick jag och Daniel med Jente hem till skiftinge, där jag och Daniel sov.

Jag har nog bestämt mig på tal om fest hemma hos mig, det blir nog inga sådana mer på ett tag. För folk lyssnade inte, inte ens mina egna vänner lyssnade på mig, och det gjorde mig ledsen och besviken. Och sen vill jag inte göra folk ledsna som inte får komma för att det blir för mycket folk. Och jag brukar prioritera de jag känner bäst och de som frågar först!

 

Igår (Lördag) så var det min och Daniels dag, kan ju inte säga att vi gjorde något speciellt men vi var i all fall med varandra. Jag älskar dig Daniel och det kommer jag alltid att göra. Tänk att vi blev tillsammans den 19 Mars 2007, det var igår exakt 2,5 år sedan. Gårdagen slutade med att jag träffade Jente en snabbis sen gick jag och lade mig tillsammans med Daniel.

 

I morse så hade jag klockan på 08:00 för jag skulle få skjuts av Daniels mamma hem till mig 08:30. När jag kom hem blev det städning av huset och sedan lunch. Efter det tog jag och min lillebror bussen till min storebror. Väl hemma hos min storebror så städade jag lite och min lillebror lekte med hunden. Sen kom mamma och hämtade oss.

 

Nu är jag hemma och det har jag varit ett tag. Först när jag kom hem så ringde jag Daniel för ag var sugen på att plocka svamp. Men jag kan erkänna att vi är sämst på att veta vilken svamp man ska plocka. Vi hittade världens bästa ställe, och när vi väl hittade svamp så blev vi osäkra så vi vågade inte plocka alla för vi kunde ju blivit retade om vi plocka massa ”gift svamp”. Haha, det blir att åka tillbaka dit en annan dag! När jag kom hem från svamp letandet så duschade, bastade och fixade jag mig för skolan i morgon. Efter det så blev det mat framför ”ensam mamma söker” sen blev det ”Charlies Angels” (tv3)…och nu sitter jag bara här framför datan och ska precis fixa Internet….

Lyckades!!!

 

 

Nu blir det att se den dåliga serien ”Riverside” (svt1) och sedan sova.

 

I morgonbitti blir det att plugga, för jag har faktiskt läxa tills i morgon. :)


håltimma!

Nu har jag haft en lektion som började 08:30. Min nästa lektion börjar 14:30. Fy fan vad jag hatar håltimmar. Efter sista lektionen som slutar 16:35 så blir det hem för att fixa sig sen blire party, men vart partyt är det vet vi inte!

Skrever nog mer när jag kommer hem!


Hade bra <3


<3

Jaha då har man haft världs krig med honom igen. Massa klag har jag fått på mig så nu orkade jag fan inte med det, och då sa jag det till honom men han fortsatte så det sluta med att jag tog mina grejor och gick ur bilen.
Nu är allt bra mellan oss igen, och jag hoppas att det förblir så. Men fungerar det inte så fungerar det ju inte. jag vet att jag låter som att jag inte skulle bry mig om det skulle ta slut, men det gör jag!
Allt tjaffs vi haft denna vecka har handlat om svartsjuka eller något åt det hållet i alla fall. Men nu har han lovat mig att acceptera vissa saker. Jag vet att det kommer bli svårt för honom eftersom han är en sådan person som är orolig att han ska förlora mig, eller att någon annan skulle ta mig ifrån honom. Men han måste sluta bry sig om mina killkompisar eller andra killar som jag snackar med på t.ex. fester. Litar han på mig borde han inte göra som han gör. Allt detta har egentligen pågått i 2,5 år men jag har inte tänkt på det så mycket. Men nu när jag börjat snacka med några killar som varit mina vänner förut så hände något. Du har massor av tjejkompisar!
Jag hoppas verkligen att det blir bra mellan oss nu och att vi kan vara som vanligt tillsammans på våran dag på lördag då vi har 2,5 år. 

Blir det ingen ändring så vet jag inte vart jag ska ta vägen... :(


Hjälp, nu har det blivit en väldigt deppig vecka! Nästa vecka ska det bli ändring hoppas jag!!



Hade bra alla!!!

berg och dalbana!

Vaknade i morse av att jag trodde att jag hade försovit mig. Fan, sprang till bussen en timme för tidigt för att både jag och Jente kollade fel på klockan. SMART! Så min morgon började inte så bra. Tog bussen 09:15 och var väl i skolan 09:40 typ. Satt och segade och sedan började Svenskan. Idag var nog den första svenska lektionen som jag tyckte var kul. Vi pratade om Shakespear och Hamlet. Intressant faktiskt, så nu blir det att HYRA den filmen. Efter svenska lektionen blev det lunch och sedan idrott med VÅRAN vanliga idrotts lärare Marita.
Har inte berättat det men Marita har varit sjukskriven och är nu tillbaka för att undervisa oss i idrott, och innan har vi haft en kille som hette Ala som pratar engelska, och han är SKUM! menmen!

Nu har jag kommit hem för en liten stund sen, och har faktiskt tryckt på bastun. För jag ska basta och duscha om alldeles en liten stund.
Efter att jag duschat och fixat mig så kommer nog daniel.
Sen senare blir det att dra till kyrkan :) Hoppas det blir att moblera om i nya ungdomsrummet idag.

Skriver nog mer när jag kommer hem ikväll!

Hade bra<3

16 september 2009

jaha nu sitter jag här framför datan och tv:n och kollar idol och skriver blogg. Tur att man kan göra flera saker samtidigt :D

Just nu vet jag inte hur det blir i helgen, men får reda på det på fredag. så jag hoppas på att det blir bra!!!



<3

skolan idag...booooooring!!!

Idag har jag varit i skolan i onödan egentligen. Först hade vi projektarbete som vi inte gjorde så mycket med. Efter det så blev det lunch. 11:40 hade vi lektion som vi pratade om studentflaket, fan jävla idioter som går i samma klass alltså. Men nu är det bestämt, vi ska dela flak med parallellklassen, som jag egentligen inte vill, men jag och några till i klassen har ingen talan. Efter det 12:00 så blev det skolfoto, och sedan blev det en jäkla lång väntan till 15:15 då vi skulle ta spexfoto. Så denna dag har egentligen bara varit onödig!

Nu blir det att plugga järnet sen sova för att försöka ta bort huvudvärken!


15 September 2009

Jaha då har man haft en lektion idag, och innan det blev det stan med Daniella och efter så blev det stan med Jente och sedan hem till Daniel. :) Blir att sova här i natt och i morgon blire skol foto. Längtar inte, eftersom jag tänkte på klädseln :) men men!!

Nu ska jag fortsätta att kolla tv. Hade bra!!


ska drömma söta drömmar i natt, gör det ni med! <3

jaha då var det morgon!

Jaha här fick man visst inte sova! Hur kan man vakna självmant klockan ca 09:00 och inte kunna somna om?! Jag börjar faktiskt inte skolan fören 15:10. Fasiken!!

Jaha, min morgon har just nu bestått av andra avenyn, riverside, facebook, bdb och msn. Snart blir det att gå ner och äta något.

Sovit gott det har jag gjort!

Nu får ni hade bra så länge hej hopp!!!

skit msn!

Hej igen. nu är Madelen arg igen. Msn laggar för de flesta som jag pratat med och jag hade faktiskt planerat att sitta inne där både nu och efter mitt tv program.

jaja, nu ska jag kolla Navy CIS på tv3.

Och i morgon blir det sov morgon, för jag börjar 15:10 men ska på stan innan 13:40 :)

hej då <3

nu är det dax...

Hej hopp. Nu är jag på lite bättre humör. När jag satt här hemma tidigare idag så öppnades min dörr in till mitt rum och Daniel kom in. snacka om förvånad! han kom hit för att prata lite. När vi pratat i ca 45 min så kändes allt mycket bättre och han förstod hur jag menade med "instängd".  Vi pratade också om att jag ev. ska på fest på fredag också, och jag förstår själv att han egentligen inte vill att jag ska åka, men han måste faktiskt släppa taget om mig.
Men på Lördag ska jag i alla fall vara med honom för då har vi faktiskt 2,5 år. <3

Efter att jag pratat med honom så skjutsade han mig till min farfar som faktiskt fyllde år idag. Efter det så åkte vi hem och när jag kom hem så satt jag mig här vid datan, och här har jag suttit sen dess :)
Känner mig lite som en data nörd :) <3


Där har ni lite uppdatering om mitt liv just nu!!! :D


funderar !!

Just nu sitter jag bara här framför datan och lyssnar musik och kikar runt lite. Jag har tråkigt och behöver skriva av mig lite. Jag har kommit på att om jag ska kunna känna mig lite mindre "instängd" så ska jag i fortsättningen göra något med mina brudar på helgerna. Jag har faktiskt saknat den tiden den tiden jag kunde dansa hela natten och inte känna att någon blev sur när jag dansar med någon annan. Att tänka på hur allt egentligen är gör mig ledsen.
Jag vill inte förlora något så fint men vill endå må bra!

Slut med deppandet, nu ska jag göra något vettigt på denna dag. Men vad?
Jo jag ska ställa mig upp och dansa framför spegeln :) Haha


hade bra allihopa!

idag var det också en ny dag...

igår träffade jag Jente i alla fall för Daniel ville att jag skulle sova hemma hos honom så han kom och hämtade mig sen blev det att träffa jente och sedan hem för att sova hos Daniel.
Igår så kändes allt så konstigt med mitt liv, alltså om hur det kommer att se ut i framtiden. Jag vill inte såra någon men ibland blir det så i alla fall. Jag vill liksom inte känna mig så instängd. men nu ska jag i alla fall leva på som förut och se hur det blir. Blir det bra så är ju de toppen!

Idag blir det att sitta här ett tag, sedan hem till farfar som fyller år. :)

I helgen blire nog fest igen, för jag är fan taggad till MAX!!! :D

idag har det varit en sånn där konstig dag!

Kan man inte bara hoppa över denna dag, typ sova bort hela dagen och vakna upp i morgon? Det skulle vara skönt! Idag har allt bara varit konstigt, sådana dagar ska ju också finnas, men den skulle inte ha kommit idag.
Jag skulle vilja se in i framtiden, och se vad jag gör om sådär 10 år, vart jag bor, vem jag lever med, hur jag ser ut, har jag barn. Ja, det är många frågor som skulle bli besvarade då.

Idag skulle jag egentligen träffa Jente en snabbis, men det är kallt och blött ute så jag bestämde mig för att träffa henne i morgon i skolan istället. Så min kväll blir hemma hos Lena, för hon ska ha ljusparty så mamma och jag ska dit, sen hem och äta hemmagjord pizza, sen plugga lite sen sova :D

Min mamma är BÄST, så det så!!!

idag är det MIN bakis dag!

somnade ca 04:00 och blev väckt av pappa ca 08:00, för mamma och pappa hade gjort frukost och ville att jag och Mathias skulle följa med ut i skogen och plocka svamp. Jag tvingade mig upp för att senare slippa ställa mig och göra frukost själv. Min frukost bestod av ett glas mjölk och ett glas vatten. Sen blev det sängen DIREKT! Det är konstigt att vatten är så förbaskat gott, dagen efter!

Det som kommer hända idag är att ligga i sängen tills i alla fall min mage sluta värka sen ska jag vara duktig och göra sjukvårds frågorna som ska vara inlämnade i morgon. :) Mer går nog inte att göra idag!

Tack alla för igår, hade skit kul!!! <3

kvällen

Kvällen började som sagt hemma hos Johannas bror, sen drog vi till Ricky som bor typ i Ekeby. Efter det så tog vi bussen till Nyfors (igen) till Hampus. :) där vi dansade och hade jätte kul. :), ingening speciellt hände.
Bara att jag träffade sånt folk som jag inte träffat på skit länge, det kändes så kul!
Vet inte hur jag ska förklara känslan men det kändes kul att jag kunde stå och dansa med någon utan att folk ska bli sura, eller att folk ska skvallra till Daniel. Jag tänker själv berätta för Daniel att jag dansade med andra killar, OCH? ska man inte få göra det eller? Ingenting hände ju!
Ibland känner jag mig lite instängd i den där "upptagen" världen, att jag inte ens vågar prata med andra killar. jag vill inte känna så, det gör mig ledsen. :( hur fan ska ni andra utanför kunna förstå.

Jag vet att jag har druckit nu, och är ganska full. men jag ångrar ingenting som jag skrivit.
Jag älskar Daniel, och vill inte att detta inlägg ska bli ett sådant inlägg som blir "skit snack" om honom.
Daniel och jag har haft svåra tider tillsammans när vi båda tänkt på att gå skilda vägar men alltid har det ledit oss tillbaka till varandra. Hoppas denna gång blir den samma. eller att vi i ala fall väljer rätt väg! :)

Tack för att ni läser min blogg. Tror detta var mitt första deppiga inlägg!

Hade bra <3

i nyfors

Just nu sitter jag i Nyfors hemma hos Johannas bror. Vi har nyss ätit och håller just nu på att fixa oss, för snart ska vi på partay :)

Hoppas kvällen blir lyckad, för för en stund sedan höll jag på att bli sur. hade bra !

Snart blir det hem gång :)

Nu har jag städat lite hos farmor och kollat på en film som jag hittade i ett av skåpen (Irene Huss-Tatuerad Torso) Den var faktiskt rätt bra :). Snart ska jag hem, då blir det att tagga upp inför pertay i kväll. Jag ska ut efter kvälls maten i alla fall för jag måste ju träffa mamma och se vad hon har köpt för fint till mig, längtar!!

Skriver mer senare, som vanligt. Då kan jag också berätta vad mamma kom hem med :)

godmorgon alla glada!

Hej alla läsare. Just nu sitter jag på landet och har nyss ätit pannkaka till frukost, mums!
Johanna ringde mig i natt och berättade om ödlan, fasiken vad roligt. :) I kväll då kör vi tjejer. Då JÄVLAR!!!


Skriver mer senare, hade bra <3

fredag...

Idag är det som sagt fredag och jag var med på första lektionen som var mellan 08:30-11:25 sen gick jag ner till våran avdelning där jag skrev loggbok och sedan åkte jag hem, för jag känner mig inge bra. Svettas som fan och nu har jag också börjat få ont i huvudet. Men som jag sa här om dagen, är jag sjuk på lördag så ska jag fan ut och festa i alla fall :) Om ca 1 timma börjar min lektion egentligen, 3 timmars håltimma, jag hade aldrig orkat att vara kvar så länge, inte när jag känner mig så här.

Nu väntar jag bara på attmin lillebror ska komma hem från skolan och efter det så ska vi ta moppen ut på landet för att tillsammans med de andra kusinerna ha grishelg :D
Hoppas jag inte känner mig så här sjuk då bara!

Ni får hade så bra, ska lägga mig och vila lite nu. <3

God morgon!

God morgon och välkommen till en ny dag. Idag är mitt humör på topp förutom att jag hade en dröm som var väldigt konstig. Idag har jag två lektioner under hela dagen, men tror jag bara ska gå på första för efter första lektionen så har vi 3 timmars håltimme, och då kommer jag att få sitta själv och vänta eftersom mina vänner slutar redan efter första lektionen, eller annars är de lediga hela dagen.

Ikväll ska jag som sagt ut på landet på grishelg, ska bli kul att träffa alla kusiner. :)

Nu måste jag fixa mig sen springa till bussen :) <3

kvällen är kommen idag med...

Nu är det kväll, och i morgon är det sista skol dagen på denna vecka :D

idag när jag kom hem så kollade jag på Project Runway sen duschen och efter det blev det mat med mamma. Sen har jag nördat framför datan och kollat på Riverside, Andra avenyn (igen).
Efter datan blev det Idol och nu lyxfällan :) Tv:n är min hela kvällen, för efter lyxfällan blir det grnnfejden och sedan blire Navy CIS!

På tal om annat än TV:n!
Jag var lat för en stund sedan, jag betalade min lillebror 20 kr för att han skulle bädda rent i min säng, alltså byta lakan och sånt. :) så nu är det ren bäddat och jag kan sova gott i natt!

Förresten kollade idag också på filmen som jag, Jente och Jojjo gjorde till Projekt arbetet fy fan vad jag garvade. Jätte duktiga var vi. :)

Nästa vecka blir det Spexfoto och vi har bestämt att Arkan ska vara gris och vi ska stå bredvid och visa att vi kan bekämpa svininfluensan. Men självklart så blir vissa tjuriga för att dom vill vara annat. Jag som tyckte det skulle vara kul att vi skulle göra något tillsammans och gemensamt. Men NEJ!

I natt drar mamma, farmor, faster och några till, till Ullared hoppas mamma hittar massa kläder :D




Ni får hade bra så länge. Får se om jag hinner skriva i morgon :)

videoklipp/länkar

Här på vänster sida så har jag gjort en länk som heter bästaidolen! Värd att se!
<-------Idol 2009!


I helgen var jag som sagt på rock for moc. Här kommer en video, dålig bild men bra ljud!
Videon kommer inte upp idag, för jag vet inte hur man lägger upp videoklipp! FAN!


nu är det snart helg!!

Igår till idag sov jag kvar hos Daniel, orkade inte åka hem igår :) Pratade också med Daniel igår och nu är allt bra igen, så där som det alltid har varit, ne nu ljög jag, som det i alla fall brukar vara. :)
Denna dag började med film på svenska lektionen (Shakespear and love) Den var faktiskt bra, har för mig att jag hade sett den förut. Efter det blev det lunch och sedan idrott, fy fan vad jobbig idrotten var idag, vi har en lärare som pratar engelska, så det är lite svårt att förklara vissa saker för honom, kämpigt var det i alla fall, sprang och sprang hela lektionen.
Efter lektionen så kom Daniel och hämtade mig för han skulle ändå till banken, skönt var det för jag var svettig och behövde hem och duscha :)
Just nu sitter jag bara här framför datan och gör i princip ingenting, näsan rinner och hostan går fasiken inte över. Blir jag sjuk till helgen, så drar jag fan ut och festar i alla fall. För jag vill träffa mina brudar!

Skulle egentligen till kyrkan idag på ungdomsgrupp men Anna Lena är sjuk så det blir inget, synd det men nästa vecka ska vi fixa ungdomsrummet så det längtar jag till :)

Idag blir det att ligga i sängen och kolla film och försöka bli friskare så att jag orkar skolan i morgon. I morgon blir det också att dra ut på landet på "Grishelg" då alla kusiner kommer. Grishelg innebär att vi kusiner träffas och sover kvar tillsammans med farmors man Rune eftersom farmor ska till Ullared med allas mammor. Under tiden vi är där så finns inga regler, vi får äta godis, chips, pizza, hamburgare och hur mycket onyttigt som helst, till och med som frukost. Första gången vi hade grishelg som var för några år sedan så sa Rune att vi inte heller fick borsta tänderna, men då sa min yngsta kusin till sin mamma att hon skulle borsta tänderna i smyg :)!Haha söt!

På lördag blir det party, vi brudar, har inte hunnit prata med alla än, men det kommer nog, annars fråga så får ni säkert följa med :) haha!!

trött...

God morgon alla läsare!

Börjar egentligen 09:05 idag men ska dra till skolan tidigare å att Jojjo slipper att sitta själv. Egentligen har jag ingen lust alls att gå till skolan, för denna natt har varit hemsk.
Ville prata med min kära pojkvän igår, men han ville inte prata med mig och i stället blev han skit sur i telefon. Vet inte vad det är med honom nu för tiden, vad har jag gjort? Kan han inte bara ge mig en förklaring? Ska i alla fall träffa honom idag och då ska jag fan prata med honom, för jag orkar inte ha det så här längre!
Så nu har jag fått skriva av mig lite...

Skönt att ha en blogg som kan ta emot lite gnäll ibland.

Idag blir det skolan sen stan en stund och sedan hem för att snacka med Daniel. Skriver mer i kväll!

idag har det hänt saker..

Börjar med att säga att dagen har varit blandad med både skratt, tårar och hat.
Hur kan man göra något sånt, jag förstår inte vad man tänker med. Snart 3 år har gått men om några månader så kommer din hemlige vampyr och räddar dig från allt ont som du gått igenom, han kommer att ta dig ifrån alla dina sorgsna tankar och du kommer att bli lycklig igen. Jag lovar dig! Det är inte långt kvar tills han kommer och räddar  dig! Du är den snällaste och den mest omtänksamma människa jag känner, glöm inte det!
Han är heller inte värd dina tårar, du är stark det har du alltid varit. Ta nu hand om dig själv och i kvällen ska vi ha kul! :)

Detta har hänt för det mesta men har också haft trafikkunskap och blivit irriterad på några killar som är så jävla irriterande och alltid ska lägga komentarer i varje mening som någon säger. Idioter säger jag bara! VÄX UPP!

Efter skolan så blev det stan för att käka sen jobbade jag i kyrkan istället för Daniella som skulle kolla film med hennes familj och Bella istället. Men kyrkan gick bra och barnen var ganska lugna och uppförde sig rätt okej :)

Nu kom jag hem för någon timma sedan, min lillebror hämtade mig på cykeln och när vi kom hem kollade vi på Idol på datan och nu sitter jag och kolla runt lite vid datan. Vad har ni andra gjort idag?


Man vill vända sig bort och vända sig tillbaka när allt är bra igen, men det går inte. I detta läge måste vi vara starka. Det går heller inte att spola tillbaka tiden och göra saker anorlunda, du var helt enkelt inte värd honom!
Efter regn kommer solsken - efter tårar kommer skratt!

I helgen då jävlar brudar!
Vilka är på?


8 septemper 2009

Vaknade en kvart innan klockan ringde idag den skulle ringa klockan 09:00. Klockan 09.00 så började jag titta på säsongens första avsnitt av andra avenyn, as bra!
Efter att jag kollat på det så gick ja ner och gjorde i ordning nudlar och satt mig framför tv:n och kollade på Smalville.
Snart blir det att ta bussen ner på stan för att först träffa Jente och sedan Jojjo också. Jag börjar inte fören 15:10 men ska till skolan till kl 13:50 för då börjar Jente och Jojjo sin lektion.

kläder som används idag:
Svarta Leggings - GinaTricot
Svart linne (Marwin) - JC
lång stickad tröja - Vero moda
skor - sneakers från skopunkten


Vildkatten och Kattungarna

hej igen!

jag har ju glömt att berätta att kattungarna är hittade!

I Fredags hade Daniels pappa hittad kattungarna borta hos grannen, 3 stycken var det.
Dom var så söta.
Mamman var inte i närheten, och kom heller inte och hämtade den första ungen fören på
kvällen, efter ett tag hade hon hämtat två ungar men inte den sista,
så Daniels mamma sov med den tredje kattungen under natten.
Dagen efter så kom Katt mamman och hämtade den tredje också. Snart kommer nog ungarna också komma
och tigga mat hemma hos Daniel eftersom ungarna snart är så stora så dom måste klara sig själva.



Katt mamman!


3 Små bebisar!


Den som fick sova inne i daniels mammas säng!


helgen som varit!

I Torsdags var det ungdomsgrupp i kyrkan och i fredags åkte vi till Finnåker på Rock for moc (Rock for Mosanbique), det var faktiskt roligt där och vi lyssnade på Miss Li's sista spelning som var toppen (blev tyvärr inga bilder på henne eftersom min kamera var utan batteri) Men tog kort på Johan Palm som inte var så jäkla dålig, men lyssnade bara på en halv låt.


Johan palm!



Så här glada blev vi när det fina vädret tittade fram..

Josefine                                                                Danijel











Malin                                                      Linus                                            Jenanette



I fredags så var vädret skit i Finnåker, det regnade och det regnade men i Lördags så sken det upp och blev fint.
Helgen där blev lyckad!
I går (Söndag) åkte vi buss hem och eftersom mina föräldrar var ute på golfbanan så kunde jag inte komma hem från kyrkan så jag bestämde mig för att hoppa av i Skiftinge (S:t Pauli) och så kom Daniels pappa och hämta mig.
Hemma hos daniel blev det mys sen gick jag ut och träffade Jente och sedan hoppade jag in i duschen. Efter jag hade duschat så kom gästerna, för det var faktiskt Roberts födelsedag igår, han blev 18 år och det var jätte-synd om honom för han var jätte bakis :).

kvällen avslutades med att Daniel, Jag och niklas satt på baksidan och snackade, sen när Nicklas åkte hem så gick jag och träffa Jente en stund igen. se var det hem och sova :)

Idag har det bara varit en slöa dag eftersom jag varit ledig idag, vaknade ca 11.00 och käkade lunch sen har Daniel och jag tittat på tv/film till kl ca 16:00 då pappa kom och hämtade mig. Väl hemma så blev det tv, dusch och nu datan:)

hade ingen sjukvård idag så var ledig hela dagen, och i morgon har vi ingen sjukvård heller så jag börjar inte fören 15:10 i morgon :) Skönt men ändå inte!!!

Just ja, i morgon spelas första avsnittet av denna säsong av andra avenyn!

Hade bra <3

skolan och snart helg...

Just nu sitter jag i skolan, och har nyss haft morgonens lektion. Har nu håltimme till 14:30 då jag har kommunikation. Hatar hål timmar!

Efter skolan 16:35 så kommer Daniel och hämtar mig sen blir det hem för att packa det sista och efter det åker vi tillsammans med Danijel och Malin till Finnåker (Rock for moc) :) Längtar!!

Skriver mer på Söndag om hur helgen har varit!!

Hade bra!

...helgen!

Nu har jag nyss varit i kyrkan, för idag började våran lilla ungdomsgrupp, trevligt trevligt. Vi ska göra om ungdoms rummet i kyrkan, så att bara vi ungdomar får vara där inne. Så vi har köpt grejer på Ikea och beställt ny soffa. Så nu är det bara målningen av rummet kvar, sen blir det att fixa i ordning med grejorna :) Toppen!

I helgen så ska jag tillsammans med andra vänner som är med i kyrkan åka på en festival som heter Rock for moc (http://svenskakyrkan.se/vasterasstift/rfm/) MissLi ska bla. spela, sen kommer det fler band, men inte några som jag riktigt kände igen.

På Söndag skriver jag om helgen. Glöm inte bort att på Söndag fyller Robert 18 år, och det ska firas!!

Nu måste jag packa väskan tills i morgon/helgen sen måste jag sova!!


Får se om Daniel ringer i natt, han är på fest i Södertälje och hans mobil är urladdad men han sa att han kanske skulle låna någons mobil, så har jag otur så ringer han precis när jag har somnat, men älskar honom endå!!! <3


Hade bra alla läsare!!

idag.. :)

Vaknade klockan 06:15 skit trött, gjorde i ordning mig och ca 06:45 så åkte mamma och jag och hämtade farmor. Sen åkte vi till Akademiska och jag var först på Röntgen sen träffade jag min läkare, som berättade lite om bilderna. Skönt så slipper jag en till operation eftersom den bara behövs göras om jag vill att det ska bli snyggare. Efter besöket hos honom så var jag glad och oron släppte. Efter jag varit där så gick vi och åt mat på restaurangen, och påvägen dit så träffade jag två stycken som kände igen mig från avdelningen som jag låg på för ca ett år sedan. Roligt rolilgt!!!

Efter att vi kom hem från akademiska så åkte vi först till farmor och tog en fika och sedan åkte vi till affären och sedan hem. 
Just nu har jag precis kommit hem till Skoog för jag och hon ska snart till kyrkan, (Utan Marcus som tycker det är larvigt) Haha!!

Ska försöka skriva mer senare...Hade bra !!!  


Under tiden...

Under operationen så hände något...

I vannligtvis så har man två nervskott från varje sida vid axeln, men självklart så är ju jag inte som alla andra så jag hade ju självklart fyra stycken på varje sida. Det innebar att doktorerna missade det och nerverna sträcktes.
Genom att de sträcktes så blev jag förlamad i båda armarna, och fick nervsmärtor hela tiden så jag höll på att dö. Nervsmärtor är tydligen den värsta smärtan man kan få, ungefär som fantomsmärtor. I början fungerade inte medicinerna alls och det var ett helvete att ligga i sängen utan att röra sig och samtidigt ha så ont. Det som var bra var att varje morgon så var det rond och på ronden så fick jag tala om hur jag mådde, det var då smärtteamet kopplades in. Tur var det!
Vet ni hur jobbigt det är att ligga i en sjuksäng och inte kunna röra sig själv, äta/dricka själv. Varje natt så fick jag trycka på larmet en gång i timmen för att få hjälp med vändning (jobbigt att ligga på samma sida hela natten) Fy fan vad synd det var om mamma som låg i sängen bredvid och som vaknade varje gång jag ringde på larmet. :(
Tänk att snart ett år har gått och jag är fortfarande inte återställd. Jag är fortfarande "förlamad" i vänster handen, har fortfarande inte full känsel i armar, händer och rygg. Muskulaturen har blivit bättre och jag har gått upp ca 3-4 kg från de 9 kg som jag faktiskt gick ner.
Har varit på sjukgymnast i början ca 3-4 gånger i veckan (då jag inte gick i skolan) sen när jag började skolan igen efter ca 2 månader så gick jag ca 1-2 gånger bara.

När jag började skolan så hade jag fortfarande inte rörlighet i armar/händer och jag orkade heller inte vara med hela skoldagar, men jag var envis och var kvar så länge jag orkade och kunde.
Eftersom jag fortfarande tog mediciner (inte lika mycket som i början) så blev jag oftast trött och dåsig. Fick ju massor med nervmediciner och sen morfin och alvedon, jag lovar er att det var ett helvete att sluta med all medicin. Den värsta abstinensen var skakningarna i skolan, jag svettades jämt så mitt i vintern fick min familj ha tjock jackor inne för jag var tvungen att ha altan dörren öppen :).



Allt som hände under operations tiden går inte att berätta men fråga om ni har frågor.

Vad som hände innan!

Eftersom inte internet fungerade på sjukhuset så fick jag skriva på datan och spara!

 

Dagbok – Akademiska sjukhuset Uppsala

 

Den 17/7-2008 så var jag och min familj tillsammans med Nystedt/Bergman och Rosenberg på Astrid Lindgrens värld och då ringde mammas telefon med dolt nummer, så mamma ville inte svara, men efter ett tag så svarade hon av någon konstig anledning, och det var tur. För det var från Akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag hade fått ett datum och en tid.

 

Den 15/9-2008 ska jag läggas in och den 16/9-2008 så är det operation, och då ska mamma vara där med mig HELA tiden. Känns dumt att bara välja mamma men pappa ska lämna och hämta, och sedan få komma upp när han vill.

 

Jag har nog aldrig varit så här rädd någonsin, eftersom det finns risker så är jag jätterädd. Det snurrar så många tankar i mitt huvud så det inte går att beskriva. Vissa tankar är om jag ens kommer att bli bra efter operationen, eller om jag kommer ha ont.

Det är en månads rehabilitering så jag kommer inte vara i skolan på jätte länge, så jag hoppas jag kan jobba ifatt allt i skolan efter att jag kommit tillbaka eller att jag får massa uppgifter innan.

 

Den 11/8-2008 så ringde de igen, denna gång fick vi ställa frågor och vi fick också veta lite mer om just operationen. Tjejen som mamma pratade med sa också att det är bra om Madelen tränar innan operationen. Senare på kvällen så fick både mamma och pappa något slags ”ryck” och sa att vi skulle träna. Då kom tankarna igen. Jag har inte bett om att bli född så här, jag vill inte känna mig tvingad att träna. Det känns som att jag på något sett är tvingad att träna och om jag inte gör det så kommer jag att dö efter operationen. Allt känns så jobbigt. Men jag följde i alla fall med ut och vi gick i 1,5 timme, men jag sa nästan ingenting på hela promenaden, allt kändes så konstigt.

 

Nu har jag bestämt mig, jag ska börja träna. Jag har gjort ett schema som jag skriver upp alla dagar och vad jag gör för träning dessa dagar. Jag ska försöka att träna varje dag, vi får väl se om jag lyckas.

 

Den 12/9-2008 så åt jag och några vänner på Ming Palace för att sedan åka hem till Daniel för att festa. Det blev faktiskt en väldigt lyckad kväll och det kändes bra att så många kunde komma eftersom det snart är dags för operation.

 

Den 14/9-2008 fick jag nallar och kort av släkt och vänner, de är snälla som tänker på mig, men egentligen vill jag inte att folk ska gå och tycka synd om mig. För jag klarar det här!

 

Idag är det den 15/9-2008 och det är idag jag läggs in.

Kom till Akademiska klockan ca 09:30. Började med att kolla runt på avdelningen. Sedan blev det att träffa flera olika läkare, sjukgymnaster och annat.

Har tagit massor med prover också och de har också satt en nål som ska vara till droppet.

Har också varit och försökt att fixa Internet på min dator, men det fungerar tydligen inte. Men ska fixa det när jag känner mig frisk och lite piggare efter operationen.

Just nu sitter jag och mamma i rummet och väntar på Anders Bjurholm som ska operera mig, han ska berätta lite om morgon dagen. Sen blir det ut och äta med mamma, för att sedan få ut allt igen…


Klippel Feils - utdrag från internet!

Detta var första informationen jag fick om sjukdomen!

Sjukdom/skada/diagnos

Klippel-Feils syndrom tillhör gruppen medfödda missbildningar av halsryggen. Det beskrevs första gången 1912 av läkarna Klippel och Feil. Vid Klippel-Feils syndrom är två eller flera kotor i ryggraden missbildade på så vis att de är sammansmälta, ibland i kombination med missbildningar i andra organ. Vanligen är andra och tredje halskotan (C2-C3) eller femte och sjätte (C5-C6) missbildade. Klippel-Feils syndrom kan också ses som en del i andra syndrom.

Förekomst

Internationellt anges att 1 per 40 000 barn föds med Klippel-Feils syndrom. I Sverige föds uppskattningsvis 2-3 barn per år med syndromet. Syndromet är något vanligare hos flickor. Fördelningen mellan pojkar och flickor är 2:3. Ett 30-tal familjer, varav ett fåtal i Sverige, finns beskrivna där flera personer har Klippel-Feils syndrom.

Orsak till sjukdomen/skadan

Denna ovanliga missbildning beror på att två eller fler halskotor har sammansmält under fosterutvecklingen (kongenital synostos). Orsaken till detta är okänd. Man spekulerar i att det sker en ofullständig uppdelning i blivande kotanlag tidigt i fosterutvecklingen (vecka 3-7). Detta skulle kunna orsakas av yttre faktorer eller exempelvis av en avbruten blodförsörjning till det aktuella området tidigt i fosterlivet. Man har i vissa familjer funnit specifika kromosomavvikelser, t ex en så kallad inversion av kromosom 8 vilket innebär att en bit av kromosomen snurrat 180° och därefter fäst in i samma kromosom igen. Man har också påvisat en förändrad gen (SGM1) i detta område som kan ha betydelse för uppkomsten av Klippel-Feils syndrom. Detta är dock ännu inte helt klarlagt. Ett barn med Klippel-Feils syndrom som har ett utbyte av material (s k balanserad translokation) mellan kromosom 5 och 17 finns också beskrivet.

Symtom

På grund av de sammansmälta halskotorna blir nacken kort (brevicollis). Det är oftast halskota nummer två och tre (C2-C3) som är sammanväxta och bildar en så kallad blockkota. Hårfästet är ofta lågt och nackrörligheten är inskränkt. En del kan ha ett lite speciellt utseende med brett avstånd mellan ögonen (hypertelorism), liten haka (micrognathi), nedåtsluttande ögonspringor och lågt sittande öron. Personer med Klippel-Feils syndrom är så gott som alltid normalbegåvade. Utvecklingsstörning har setts hos ett fåtal.

Sammansmältning av kotor i bröstrygg och ländrygg förekommer. Dessutom kan en rad missbildningar i andra organ förekomma. Hos de allra flesta är dock en nedsatt rörlighet i nacken det enda tecknet på syndromet. Om det finns ytterligare missbildning är det vanligen bara i ett enstaka organ och det går oftast att korrigera utan problem. Om det krävs operation är resultatet oftast mycket gott. Här nedan följer en beskrivning av de missbildningar i övriga organ som kan ses vid Klippel-Feils syndrom.

Någon typ av missbildning i urinvägar eller könsorgan finns hos 30 procent. Avsaknad av en njure förekommer, eller att njuren har en avvikande form, s k hästskoform. Flickorna kan ha missbildningar i könsorganen eller helt sakna vagina eller äggstockar. Hos pojkar är ibland testiklarna inte nedvandrade till pungen (retentio testis), ibland mynnar urinröret något för långt bak på penis (hypospadi).

Medfött hjärtfel förekommer hos 14 procent och kan vara av olika typ, exempelvis hål mellan höger och vänster hjärtkammare (ventrikelseptumdefekt, VSD), kvarstående fosterförbindelse mellan lungpulsådern och kroppspulsådern (öppetstående ductus arteriosus) eller förträngning av kroppspulsådern (coarctatio aortae). Lungmissbildningar finns beskrivna. Gomspalt uppges finnas hos 10-17 procent hos dem som har Klippel-Feils syndrom.

På grund av kotmissbildningarna kan det uppstå kompression av ryggmärgen eller nerverna som löper till och från ryggmärgen. Orsaken är att man får en överrörlighet på båda sidor av de sammansmälta kotorna. Detta leder dessutom i sin tur till förslitning av kotornas kanter så att bennabbar kan bildas som även de kan trycka på ryggmärg och nervrötter. Detta kan ge neurologiska symtom i form av svaghet, känselstörning eller smärta i armar eller ben. Det finns även fall beskrivna där detta lett till plötslig förlamning av armar och ben (quadriplegi) och dödsfall efter mindre nackskada.

Likaså finns olika missbildningar i nervsystemet beskrivna, t ex kluven ryggmärg (diastematomyeli) och Arnold-Chiari missbildning typ 1. Dessa kan ge symtom i form av ofrivilliga spegelrörelser (synkinesi), dövhet, hängande ögonlock (ptos), förlamning av ansiktsnerven (nervus facialis), känselnedsättning och smärtor i armar och ben ibland i kombination med en ökad, icke funktionell muskelspänning (spasticitet), andningsuppehåll och sömnstörning. Sömnstörningen kan komma plötsligt och bör alltid utredas. Symtomen kan vara andningsuppehåll nattetid, långsam andning och tecken till otillräcklig andning. Orsaken är en missbildning i hjärnstam eller ryggmärg som påverkar de nervceller som styr andningen. Obehandlat har detta lett till plötslig död i något enstaka fall.

Det är också vanligt med sned rygg (skolios), kutryggighet (kyfos) eller snedställning av huvudet (torticollis) på grund av benmissbildningar i halsryggen eller sammandragning av halsmuskulaturen. Vidare kan man ibland se hudveck på båda sidor av halsen (pterygium colli), medfött högt sittande skulderblad (Sprengel deformitet), extra revben, kort luftstrupe, delvis sammanväxta fingrar eller tår (syndactyli), små tummar, extra fingrar eller ensidigt underutvecklad bröstkorgsmuskulatur.

Missbildningar i luftstrupen kan förklara en i vissa familjer vanligt förekommande svag, hes, viskande röst. Ibland är orsaken förlamning av stämbanden vilket kan bero på nervpåverkan.

Hörselnedsättning är vanligt, och anges föreligga hos 30 procent av personer med Klippel-Feils syndrom. Orsaken är vanligen bristande nervöverledning (sensorineurinal hörselnedsättning) men kan också vara att överledningen i de yttre delarna är påverkad (ledningshinder).

Kortväxthet förekommer ofta. Underfunktion av bisköldkörtlarna (hypoparathyroidism) finns beskrivet.

Diagnostik

Klinisk undersökning ger misstanke om syndromet. Den klassiska kombinationen av kort och bred nacke, lågt bakre hårfäste och inskränkt nackrörlighet ses bara hos cirka 50 procent av dem som har Klippel-Feils syndrom. Hos övriga med syndromet finns bara ett eller två av dessa karaktäristiska tecken. Inskränkt nackrörlighet är det vanligaste tecknet.

Diagnosen bekräftas vid röntgenundersökning av halsrygg och skallbas. Man kan då konstatera andra eventuella missbildningar i denna del av skelettet, t ex halvkotor (hemivertebrae) eller förändrade lägesförhållanden mellan skallbasen och översta halskotan (platybasi) som i sin tur kan ge symtom på grund av ryggmärgskompression. Sammansmältningen av halskotorna framträder dock inte alltid på röntgenbilden i förskoleåldern utan kan bli tydlig först efter flera år. Orsaken tros vara att sammansmältningen först endast finns i brosket som inte framträder på röntgenbilden och först senare blir förbenad.

Vid röntgenundersökning av halsryggen bör alltid bilder tas när skallen böjs framåt (flexion) och bakåt (extension). Man kan då bedöma om första halskotan är instabil i förhållande till skallbasen eller om det finns instabilitet mellan de kotor som finns på båda sidor om sammanväxningen. Detta kan orsaka tryck mot ryggmärg och nervrötter vilket i sin tur kan ge neurologiska symtom från armar och ibland ben. Vid misstanke om detta kartläggs aktuellt område även med magnetkameraundersökning. Man får då även en kartläggning av eventuella missbildningar i hjärna eller ryggmärg. Vid tecken till sömnstörning bör även nattlig sömnregistrering utföras.

 

 


förkylning på väg...

Hej alla läsare, jag borde få beröm för hur aktiv jag är här på bloggen. :)

Idag har jag först varit i skolan som vanligt, vi hade två lektioner och sedan slutade jag så ingen speiellt jobbig dag men trött har jag varit ändå. Efter skolan så kom Daniel och hämtade mig och vi åkte hem till honom där vi kollade på film och var ute på kattunge span. Efter det så åt vi mat och sen skjutsade Daniel hem mig.
Hemma blev det film med mamma och pappa och nu sitter jag här i mitt rum och kollar på efterlyst.
I morgon ska jag till Akademiska "Akkis" där jag som sagt ska bestäma mig om jag ska göra en ny operation, jag skriver mer i morgon när jag vet mer om varför jag bör göra en till operation.

Nu är förkylningen på väg, och jag blir bara hängigare och hängigare, har ont i hela kroppen och huvudvärken smyger sig på sakta. Ush!!!

Daniel Mårtensson - I början var det så "gullipluttit" mellan oss, men nu snart 2,5 år senare så är det inte lika "gulligt" längre. Måste ju betyda att vi vet vart vi står nu, du vet att jag älskar dig så jag slipper säga det i varje mening. Vi är ju heller inte de personerna som tycker om puss och gull hela tiden. Det känns så skönt att ha dig vid min sida, och jag hoppas att det alltid kommer vara du och jag. Du har pratat om att kanske flytta till Stockholm, och det är just nu den största mardrömmen för mig. Varje gång jag tänker på att ha dig så långt ifrån mig gör mig ledsen :( . Älskar dig <3





Fy fan vilken dag...

Idag började vi skolan 12:25, skönt var det men jag hade gärna legat kvar i sängen hela dagen. Tog bussen ner till stan där jag mötte mina brudar. Sen var det dags för skolan, där vi först hade sjukvård och sedan hade jag håltimme i ca 1,5 timma själv eftersom alla mina vänner hade Matematik B och jag hade trafikkundskap. Skit tråkigt hade jag det själv i alla fall. Men trafikkundskapen verkade bra i alla fall.

Känner mig fortfarande hängig och tror att det är en regäl förkylning som är på väg. En så länge så klarar jag av skolan men blir det värre så ska jag vara hemma och vila upp mig.

I morgon blir det filmning av projekt arbetet så hoppas på fint väder.
Sen på Torsdag har jag tagit ledigt från skolan för jag ska tillsammans med mamma och farmor upp till Akademiska sjukbuset i Uppsala på återbesök. Det är då jag ska bestämma mig, förstår ni att det är då?! Samma sak som jag bestämde för över ett år sedan. Orkar jag genomföra det hemska igen, och i så fall när. Förlamningen i min vänstra hand har fortfarande inte släppt helt, känseln i ryggen och på armarna har fortfarande inte kommit tillbaka, har fortfarande inte den styrka i min höger hand att jag kan hålla i pennan och skriva normalt. Orkar jag genomföra operationen igen? På torsdag får jag reda på varför jag bör göra en ny operation och det är då jag måste ge honom svaret! Har ni frågor om min opperation så fråga på! Bättre att ni frågar än att gå runt och undra! :)





Ärret efter operationen!                                 Förlamad och behövde rullstol!



Mina händer en tid efter operationen. Lite svullen!



Nu måste jag sova, hade bra så hörs vi nog i morgon!!! :)

så var det idag!

Idag började dagen med skolan som var ganska tråkig eftersom vi hade sjukvård hela dagen. mellan 08:30-13:30, med några få raster i mellan, snacka om trött!
Efter skolan blev det bussen hem till Daniel där jag och Jente hade katt span i 1,5 timme utan resultat, katt mamman hittade vi men inte kattungen.
Senare på kvällen så gick jag och Inger ut och letade då tror vi att vi hittade hennes ställe, men eftersom det är inne på grannens tomt så vet vi inte riktigt säkert, men troligtvis!

I morgon blir det skolan till ca 16:30 jippie!

Hade bra så länge!

RSS 2.0