25 maj 2009



Hej idag är det bara 54 dagar kvar tills vi drar till varmare delen av världen :)

Nu har vi precis rullat in i näst sista veckan innan skolan slutar, skönt!

Det har nyss varit lång helg som började i Onsdags.
Lång helgen började med att vi åt god mat hemma hos Daniel tillsammans med hans morbror och hans sambo som kommit ned från Norrland.
Efter god mat och trevligt sällskap åkte vi till Daniella som blev hungrig och vi fortsatte mot mcdonald. Efter det åkte Daniel och jag hem och lade oss.

Sedan på Torsdag vid lunch åkte jag och Daniella ner på stan för att träffa Annelie (Daniellas mamma) för Daniella skulle köpa bikini. två bikinin och ett par hotpants blev det för Daniella och en sparkdräkt för mig :) Efter shopandet på stan så kom Daniel och hämtade mig och vi åkte och hämtade min bror och sedan hem till honom eftersom jag skulle städa hans lägenhet :). Brorsan stack och kolla på Aik match och jag städade klart hans lägenhet. Sedan blev Ozzy rastad och sedan blev det hem till daniel för mat. När vi kom till Daniel så hade hans kusin Camilla och hennes man Björn och barn Maja kommit från Skåne. Det blev fisk till middag och det var jättegott. Lekte lite med Maja innan Daniel och jag drog till Måsta för att spela fotboll och kubb med massa andra. Kvällen var jätte rolig!!!

På fredagen blev det upp skapligt för att sedan åka till daniella klockan 11:00. Åt lunch där och fixade sedan oss. Jeanette (nettis) fixade mitt hår. Blev skit snyggt (se bild)! Cirka klockan 17:00 blev vi hämtade av Jeanettes pappa och vi for till Stenby eftersom Daniella, Nettis och Nattis hyrt lokal för att ha tjejkväll. temat var svart så alla var svartklädda, pizzan som Annelie gjort var god, och alla lekar var också skit roliga. Denna kväll blev super lyckad. Skit kul hade vi!!!

Lördag morgon åkte jag och daniel först hem till honom för att säga hej då till Camilla, Björn och Maja som skulle åka hem. Efter det så åkte vi mot Tyttbo där min familj hade husvagnen över helgen för att fiska. Ca 15 mil hemifrån och de sista 2 milen var rak in i skogen. Blev inte så lyckat men ändå skönt att komma bort från eskilstuna. Ingen mottagning på luren, radion, tv:n och datorn fungerade inte. På den campingen som vi bodde på så var det 8 husvagns platser och vi var tre familjer som åkte tillsammans och det var bara vi på hela campingen. Gick och lade mig ca 21:00 pga. alla miljoner mygg.

På söndagen när vi åkte hem så upptäckte jag att jag hade 15 myggbett på bara höger foten, 15 på vänster foten, 3 st på vänster handen, 1 på höger handen och 3 på benet. Det innebär att jag fått 37 jävla myggbett bara på en kväll.
Snacka om att det var mycket med mygg, svart över allt va fan!!!
När vi kom hem så käkade jag och Mathias först på mcdonalds och sedan tog vi moppen ut till farmor och Rune för att bada, 24 grader i poolen riktigt skönt. Efter det åkte vi hem och jag följde med Daniel, Krinka och malin på Race i Kjula. Åkte hem efter någon timme eftersom det började regna sedan gick jag och lade mig. :)

Idag är det måndag och det har faktiskt varit en bra dag. Fått reda på att om jag gör en muntlig redovisning på torsdag på kap 13, 15 och 16 och jag då bara pratar engelska så kommer jag att få "G" jag hoppas verkligen det går bra!!! Historian fick jag "G" på idag. Har också gjort Matteprov kap 5 idag så hoppas jag får det rättat i morgon så jag kan göra det sista provet då. Får också tillbaka matte nationella i morgon, håll tummarna. Fick också tillbaka min robban uppgift som jag lämnade in förra veckan, och jag fick "VG" på den. Stolt!

Nu ska jag sova, hade bra alla <3

dagens outfit!!!


16 maj 2009

Idag fyller Malin palmqvist år, och denna dag började med att Caroline ringde och väckte mig klockan 12:00 och då blev jag pigg och väckte Daniel för att sedan gå upp och göra pannkakor.

Som sagt frukosten blev pannkakor, och efter det så åkte vi hem till mig. jag fixade mig och Daniel och min lillebror åkte tillbaka hem till Daniel igen. För dom ska Lana. :D

Snart ska jag börja traska till bussen för att då träffa Caroline, och sedan ska vi träffa Sara vid Göksten.
För sen är det PARTY!!

Idag fick det bli:
  • rosa linne
  • Svart kjol
  • strumpbyxor
  • halsband
  • + låga klackskor

Mitt hyllningstal!! (Jeanette - president)

Vill ni att era barn ska får växa upp i en ren och bra miljö?
Vill ni ha en trygg framtid i ett fredligt land?
Rösta då på Jeanette Almlie som president!
Jeanette är just en sådan person som har erfarenhet av miljöarbete, både från sin tid då hon bodde i Norge och här i Sverige.

Efter sina resor runt om i världen så har hon sett mycket som har inspirerat henne till ett nytänkande inom miljöarbete, och till ett ekonomiskt tryggare land. Dessutom har hon fått Nobels fredspris för sitt engagemang i Afrika där hon hjälpt till att bygga vattenreningsverk och skolor i fattiga byar. Hon har också hjälpt människor att kunna odla i områden som tidigare varit helt omöjligt då det inte funnits bevattning. I och med detta har människorna som tidigare krigat i området engagerat sig i odling, byggande av skolor och reningsverk i stället för krig.

Just nu kämpar hon för att minska arbetslösheten och särskilt för ungdomar. Ungdomsarbetslösheten är en av hennes hjärtefrågor, eftersom hon träffat många ungdomar som har det svårt att få arbete, fast många av dom haft bra slutbetyg. Därför vill hon att fler ungdomar ska få möjlighet till arbete efter deras utbildning. Hon vill införa fler lärlingsplatser under utbildningen så att eleverna kan få en direktkontakt med arbetslivet. Jeanette vill locka företagen att anställa ungdomar med att få visst ekonomiskt stöd och sänkt arbetsgivaravgift.

 Som 30 åring var hon i USA för att delta i det årliga fredsmötet i New York. Mitt under mötet så flög två flygplan in i World Trade center och det blev panik, men Jeanette var snabbt där för att hjälpa till med räddningsarbetet. När hon skulle krypa ner under ett betongblock för att rädda en 4 årig flicka så brast betongblocket, och Jeanette förlorade sitt högerben.

Hon är också engagerad i handikappidrotten eftersom hon själv bara har ett ben. Hon var tränare för ett blindbollslag men kan inte fortsätta med det på heltid eftersom hon har blivit så engagerad i politik och världsfrågor.

Hennes motto är ”att aldrig ge upp” och att alltid hålla det man lovar, och detta motto är något som hon själv alltid försöker att leva upp till.
Så kära vänner tänk till inför valet.
Vill ni ha en bättre miljö?
Vill ni ha jobb?
 Vill ni bo i ett ekonomiskt tryggt land?
Vill ni ha en människa som bryr sig om andra?
Välj då Jeanette Almlie till president. Då röstar ni inte bara på en människa utan på en säkrare och bättre framtid!

15 maj 2009

Som alla andra dagar denna vecka så har jag cyklat till skolan, och så har jag pluggat varje dag.

Nu är det inte så mycket pluggande kvar att göra. Det är bara Robban, kompl yrkesroll, historia frågor. Sen har jag ju matteprov och en muntlig argumentation på måndag, och mattenationella på tisdag. Jag har bestämt mig att jag ska göra klart alla inlämnings uppgifter innan skolan slutar! Eller i allafall så många som jag hinner med. :)

Förra veckan så hade vi muntligt framträdande på hyllningstalet och mitt blev jätte bra. Jeanette blev vald till president. (Lägger in hela talet i nästa inlägg)

Idag blir det att ta det lugnt för att i morgon ska jag på 18 års fest, det ska bli jätte kul. :)
Tror det blir att kolla film och mysa med älsklingen, och sen eventuellt sova där.

Förra veckan var jag i stallet och red Likko som vanligt, fick ingen träningsvärk den gången. Denna vecka blir det ingen ridning för jag har inte haft tid. Tänkte rida på Söndag men jag ska till kyrkan då, och det måste jag eftersom jag är ledare och inte varit där på länge :).

Nu ska jag och Daniel diskutera hur vi kommer hem till honom. Jag vill gå! Han vill ta bussen/få skjuts! :D

Hade bra alla glada!!!

 

7 Maj 2009

Hej alla glada människor!!

Idag är det BARA 72 dagar kvar tills vi åker till Turkiet, Längtar som fan!!!

Denna dag började med att Johanna och jag cyklade till skolan, sen var det engelska nationella, och det gick så där. men som sagt det känns inte så viktigt me engelskan längre när hon innan sa att jag fått dåligt på alla andra prov och måste ha stöd engelska i 3:an. Känns Pisst, men onödigt att ens göra nationella då!

Denna vecka har varit en riktig plugga vecka, i förr går plugga jag klart diabetes uppsatsen och igår satt jag och mamma och försökte skriva hyllningstalet som är tills i morgon, ska skriva klart det idag.
I skolan idag har jag och Johanna jobbat nästan klart med hela historia uppgiften, så nu är vi snart redo, bara lite smågrejer kvar.
Nu när jag kom hem började jag också med kompletteringen på yrkesrollen, och ska snart börja med "Robban" också.

Skulle vara skönt att hinna klart med allt plugg innan sommarn, så att man vet att det inte är så mycket när man kommer tillbaka i Augusti igen.

Skolan är stress som vanligt, och den tar snart död på mig.
Måste berätta en annan sak...Fick tillbaka sjukvårdsprovet och "Magdalena Graaf" uppgiften och det gick faktiskt jätte bra. Fick också tillbaka matlagningsprovet, som jag trodde att jag skulle få STORT IG på- Fick faktiskt Godkänt, STOLT!

Nu ska jag fortsätta plugga, hade bra!!

Stressa inte för mycket det tar död på en!!!

3 maj 2009

I Torsdags var det valborg, och det började med att hämta Sandra på tågstationen, och sedan hem till Daniel för att äta. Efter maten åkte vi till Marcus, och där blev det lite förkrök, där ifrån mellan landade vi hemma hos Nelson och sedan gick vi till linda för vi skulle på fest hemma hos henne. Men väl framme hos Linda så kom vi tydligen inte in, fast hon tydligen sagt det tidigare, men vi var ju rätt många. Men vi bestämde oss iaf att vi skulle fortsätta att festa någon annan stans, och vi började gå mot bussen som skulle leda oss till Lundby.
Ångrade oss tillslut och beslöt oss för att gå hem till marcus igen, och där var vi tills Daniels pappa kom och hämta oss.
Inte så llyckad kväll, men men!!!

I fredags kände jag mig liten, eftersom Daniel skulle på bal och han fått bjudit upp Sandra för att jag inte är 18 år. Men dem var jätte fina, men blev fan avis på dem, men det blir min tur näst år, och då hoppas jag att Daniel vill gå med mig!!!

Lördagen blev bara KONSTIG!!! (Jag vill kunna läsa tankar)

Idag Söndag så vann GUIF, fy fan vilken spännande match, var helt svettig!!! Försökte boka biljetter till globen, men det var visst försent! Blir att titta hemma ist!!!



Älskar dig Daniel!!! <3

RSS 2.0